De nou entrem en període de final d’estació, el final
de l’ estiu .
En medicina xinesa es diu que els períodes intermedis
de les estacions estan dominats per l’element terra i , com que a cada element
li pertany un clima , en aquest cas pel clima humit.
Les persones que vivim a la ciutat de Barcelona ja
sabem que sempre tenim unes quotes d’ humitat més altes però aquests dies
potser en tindrem encara més.
Per la medicina xinesa la humitat té a veure amb
dolors articulars o musculars, sobretot si aquests milloren amb el moviment,
sensació de pes al cos, més flema a l’aparell respiratori i també amb una emoció
que predomina, la de la preocupació o obsessió .
Per combatre l' humitat d’aquestes èpoques cal que
comencem a menjar una mica més calent i cuinat, que aturem els greixos i els
sucres i que especiem una mica més els aliments que cuinem.
· Podem començar a prendre sopes , més
llegums i cereals i també una mica més de proteïna i verdura cuinada en lloc de
tantes amanides .
· Vigilarem en no prendre masses làctics,
sobretot els sencers, perquè contenen també massa greix.
· Bellugar-nos o fer una mica d’ exercici ens
ajudarà a que aquesta humitat circuli.
Totes aquestes mesures ens faran sentir més àgils ,
els dolors articulars o musculars dels matins milloraran, la mucositat
disminuirà i tindrem el ànim més alegre i ens sentirem més alleugerits!
Sopa de gingebre
Ingredients ( per 4 persones)
2 cebes
tendres
2
pastanagues
1
albergínia
2 dents
d’all
2
cullerades de tamari
2
cullerades de Miso
2
cullerades d’oli
sal
Tallar la ceba a rodanxes i sofregir lleugerament amb les dues
cullerades d’oli, a l’olla on es farà la sopa. Seguidament picar les dues dents
d’all i afegir-les al sofregit. Tallar la pastanaga a rodanxes i incorporar-la
al sofregit quan la ceba comenci a estar transparent.
Tallar l’albergínia a mitges llunes i agregar al sofregit 5 minuts
després d’afegir la pastanaga. Picar el gingebre molt fi i addicionar-lo al
sofregit quan l’albergínia estigui tova. Afegir el litre i mig d’aigua,
reservant un got, i deixar coure a foc mig durant una hora.
Desfer les dues cullerades de miso a l’aigua reservada i incorporar-ho a
la sopa juntament amb les dues cullerades de tamari. Coure durant 5 minuts a
foc lent.
Si es vol una sopa
més consistent, afegir uns daus de tofu al final de la cocció. Una altre
possibilitat és acompanyar-la amb fideus d’arròs o un ou.
Bon profit!
Moltes gràcies Isabel pels teus consells. Sempre va bé que et recordin els consells de cada estació, perquè a vegades submergits en les cabòries del dia dia és fàcil oblidar-nos-en.
ResponEliminaUna abraçada -- Rosa Maria Marquès