ENERGIMED

ENERGIMED

diumenge, 8 de març del 2020

Reflexions sobre les dones el 8 de març


A la nostra consulta de medicina natural i acupuntura ENERGIMED, el 80 % de les persones que ens consulten son dones, i molt sovint quan venen homes la primera resposta que ens donen quan preguntem la raó de la seva visita és  perquè la meva companya m’ ha suggerit que ho faci .
Les dones ens cuidem més , ens escoltem més i no només a nosaltres mateixes sinó que també cuidem i escoltem més a les persones que ens envolten i que estimem.
I fem bé perquè històricament la medicina ha estat patriarcal i ha estudiat més les malalties i les disfuncions dels homes i massa sovint la nostra salut ha estat menystinguda o com a mínim mal entesa :
·        La clínica estudiada a les facultats dels infarts és la masculina i els símptomes cardiovasculars en les dones, que son ben diferents i molt habituals, encara no es coneixen ni es reconeixen bé .
·        La simptomatologia lligada a la patologia dolorosa o d’ altres tipus  de les dones no es comprèn del tot i sovint és tractada i medicalitzada, en excés, com a problemes psicològics o psiquiàtrics.
·        Les dones sofrim en carn pròpia molts tractaments ansiolítics i antidepressius excessius i mal indicats que generen sovint crisis de deshabituació importants i que cal acompanyar.
·        Les dones , per raons biològiques,  portem més pes en els afers reproductius i això ens ha fet més vulnerables en aquestes esferes: casos de ginecologia i obstetrícia massa medicalitzats i poc respectuosos, menopauses culpabilitzades i intervingudes o adolescències i menarquies poc enteses.
I no obstant les dones aguantem, ens cuidem, busquem i a més cuidem dels altres mentre anem fent equilibris entre la feina, la cura de la unitat familiar i de la salut dels nostres.
Avui 8 de Març reivindiquem un canvi profund a la nostra societat :
·        Volem treballs de cura compartits.
·        Volem uns treballs d’ organització de la unitat familiar compartits.
·        Volem una salut de les dones més acompanyada, entesa i menys medicalitzada.
·        Volem una vellesa de les dones justa i lluny de la pobresa, que reconegui el treball de cura realitzat.
·        Volem dones amb més responsabilitat i més capacitat de decisió en àrees de salut i també en tots els àmbits laborals i polítics.
·        Volem una societat menys patriarcal i lliure de violència masclista.
I mentrestant això arriba, avui 8 de Març ens homenatgem a nosaltres mateixes, no només ho hauríem de fer avui sinó cada dia , tots els dies, i no només ho hem de fer nosaltres sinó també tota la població :
Sense nosaltres el món humà no aguantaria perquè a pesar de tot el que portem sobre les nostres espatlles, sempre estem apunt de seguir avançant fent avançar a tota la col·lectivitat.

VISCA LES DONES !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada