ENERGIMED

ENERGIMED

dijous, 20 de febrer del 2020

Distensió abdominal i gasos



Sovint a la consulta trobem persones que es queixen de distensió abdominal i de gasos. Se senten incòmodes amb el seu abdomen , tenen sensació de plenitud, digestions lentes i una sensació de pes desagradable no només a la zona digestiva sinó a tot el cos.

Quan alguna persona té aquests símptomes a la consulta preguntem sempre com son les deposicions,  si té conflictes emocionals , que menja habitualment i quins hàbits de moviment té. 

Les causes de la distensió abdominal i dels gasos poden ser diverses però les més importants son : 

  • problemes emocionals que interfereixen en la digestió , sovint preocupacions i obsessions variades. 
  • desequilibris en la flora bacteriana que ajuda al metabolisme dels aliments. 
  • funcionalitat alterada del sistema digestiu, el peristaltisme o moviment abdominal no és el correcte , el menjar queda retingut massa temps al estómac o al budell prim i al fermentar es produeixen més gasos. 
  • dietes inadequades , sovint massa fredes i massa greixoses.
  • vida massa sedentària.


L' acupuntura pot ajudar en totes aquestes causes que sovint es combinen, doncs regula les funcions digestives , allibera endorfines i altres neurotransmissors que milloren l' estat emocional i millora els moviments dels budells.

A més cal donar suplements per millorar la flora bacteriana,  enzims naturals per millorar la funció digestiva, revisar la dieta per fer-la més natural i adequada i canviar la vida sedentària per una vida amb més moviment. 

La bona digestió és una eina indispensable perquè el nostre cos absorbeixi bé els aliments , perquè aquests siguin ben distribuïts i per trobar-se amb salut i energia. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada