ENERGIMED

ENERGIMED

dimarts, 26 de setembre del 2017

La tardor, l’estació de l' element metall


Bon dia amics i amigues d' ENERGIMED
La tardor és l’estació de l'element metall segons la medicina xinesa i és una època de recessió de la Natura que “torna” cap a l’ interior.

En general es tracta d’ una  època de sequedat:  les fulles i les plantes s’ assequen  , la nostra pell es torna també més fràgil i més seca, les mucoses més irritades i més vulnerables.


Segons les savieses de la medicina xinesa a l’ element metall pertanyen la pell, els pulmons i les vies respiratòries altes, també el budell gros. L’ emoció del element metall és la tristesa . 

 
Així doncs poden aparèixer tos irritativa, constipats de repetició ,  problemes bronquials, erupcions seques a la pell i també estrenyiment amb femta seca difícil d’expulsar.
És també una època en la que poden aparèixer més trastorns psicològics relacionats amb tristesa i l’aïllament.  
Les nostres recomanacions per aquesta temporada son :  

Augmentar la ingesta de cremes de verdures verdes, brous de verdures;  prendre regularment peres, figues, caquis i raïm que tenen la propietat de rehidratar les mucoses, beure més líquids ( mai freds de la nevera ) i si hi ha molta sequedat  làctics “pre-digerits” com iogurts o keffir i també iogurts de soja de forma moderada, llets de civada, soja ( biològica i sinó hi ha contraindicacions)  o arròs . 

Pel que fa  a proteïnes, recomanem les més suaus: peix, pollastre, gall d’ indi i disminuir les carns vermelles. Els fruits secs, llegums i cereals també seran benvinguts.

Si apareixen signes d’ irritació a la pell o a les vies respiratòries una tassa de menta fresca (bullida 3 minuts) us pot ajudar a controlar-la així com  una decocció resultant de bullir un grapat de soja biològica.
A nivell emocional recomanem no tancar-se en un mateix i relacionar-se el màxim possible amb amics i amigues, la tristesa es combat amb comunicació, escoltant i fent música i passejant per la natura per gaudir de la seva energia.  

Cal recordar que a les èpoques entre estacions el que predomina és la humitat, per aquest motiu us recomanem menjars més calents i una mica més especiats com dèiem en anteriors posts.

A les Clíniques ENERGIMED seguim avançant per donar-vos millors i més amplis  serveis : Acupuntura, Homeopatia, Fisioteràpia, Osteopatia , Podologia , Dietètica i Nutrició, Psicologia Familiar i Logopèdia, Ginecologia i Musicoteràpia.

Ara n’afegim una de nova: Medicina Esportiva. Aquest servei el gestionarà, a ENERGIMED Sant Adrià, la Dra. Betina Nishishinya especialista en Reumatologia, Medicina Esportiva i Acupuntora.
Recordeu que arribar a Sant Adrià és fàcil molt amb la línia 2 (la lila) del metro i també amb el Tram. A més estem al costat de la Plaça de Vila i l’ Ajuntament, amb fàcil aparcament si veniu de fora de Barcelona i us desplaceu amb vehicle.

Tanmateix us informem que hem començat a fer tractament amb infiltracions d’ àcid hialurònic i microimplants d’or per pal·liar casos de dolor i d’altres problemes articulars crònics.  Els resultats, amb una sola intervenció, son espectaculars i perduren en el temps degut a la capacitat antiinflamatòria de l’ or i a l’acció reconstituent de l’ àcid hialurònic.
Per accedir als nostres serveis podeu trucar a qualsevol dels telèfons de Sant Adrià 930218517  o Barcelona 934582975 per demanar cita o per informar-vos més àmpliament.

Bona tardor !

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada