Congee (porridge) per tonificar i humitejar l'
energia del metall
Els congees són plats tradicionals xinesos basats en cereals molt cuits, per facilitar-ne la digestió, als que se'ls afegeix plantes o productes amb propietats nutritives i terapèutiques .
Per fer aquest congee necessitem:
► Aigua mineral
► Llet d' arròs
► Un grapat d' ametlles crues sense pell
► Dàtils i panses
► Arròs biològic semi-integral
Remullarem l' arròs i
el rentarem bé abans de posar en una cassola (molt millor si és de fang) amb
aigua mineral (el doble d' aigua que d' arròs.Els congees són plats tradicionals xinesos basats en cereals molt cuits, per facilitar-ne la digestió, als que se'ls afegeix plantes o productes amb propietats nutritives i terapèutiques .
Per fer aquest congee necessitem:
► Aigua mineral
► Llet d' arròs
► Un grapat d' ametlles crues sense pell
► Dàtils i panses
► Arròs biològic semi-integral
Deixarem bullir 30 minuts vigilant que no ens quedem sense aigua, afegirem un got de llet d'arròs, el grapat d' ametlles, els dàtils trossejats i les panses i deixarem bullir 15 minuts més.
El podem prendre per esmorzar i per sopar, sempre calent o tebi.
L' energia de l'
arròs i les ametlles harmonitzen les vies respiratòries i la dolçor dels dàtils
i les panses ajuden a humitejar-les.
Va molt bé per la tos seca, pell seca i
estrenyiment amb sequedat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada